Az ATP teszt az egyik legjobb és könnyen elvégezhető módszer a tisztaság ellenőrzésére!

Bár számos módszer létezik a tisztasági szint ellenőrzésére, mégis az ATP biolumineszcencia az egyetlen módszer, amely egyszerre valósítja meg a kvantitatív adatgyűjtést és a tudományos mérést, ráadásul gyorsan ad eredményt. Ön is látni fogja, hogy a hagyományos módszerekkel (szemrevételezés, mikrobiológiai vizsgálat) szemben az egészségügyi szereplők számára az ATP mérés az ideális megoldás, amely világszerte hatósági szinten elismert és javasolt módszer! A Hygiena takarítás-ellenőrző rendszere nem csupán a felületek és a berendezések tisztaságát ellenőrzi, hanem képes felmérni a tisztítószerek és vegyszerek hatékonyságát, pontos képet ad a személyzet munkájának minőségéről, valamint biztosítja a higiéniai protokoll betartását, így Ön pontosan tudja, hogy az intézmény az optimális tisztasági elvárások szerint működik.

De mit jelent pontosan az ATP tesztelés?

Az adenozin-trifoszfát vagy ATP az összes szerves anyagban megtalálható energiamolekula – ideértve a baktériumokat, az emberi, állati és növényi szöveteket is, így tökéletes indikátorként határozza meg azt, hogy környezetünk tisztasága megfelelő-e? Az egészségügyi intézmények (pl. kórházak) világszerte több, mint 10 éve használják az ATP tisztaság-ellenőrző rendszerét a betegszobák, műtők, közösségi terek gyors ellenőrzésére, emellett monitorozzák az orvostechnikai eszközök tisztításának hatékonyságát, ezzel segítve elő a környezeti úton terjedő fertőzések megakadályozását.

Az ATP tisztaság-ellenőrző rendszerrel (vagy más néven – ATP higiéniai ellenőrző rendszerrel) az ATP a Hygiena egyedülálló folyadékstabil reagensével érintkezik a vizsgálati eszközben. Majd a jelenlévő ATP mennyiségével egyenes arányban bocsát ki fényt a biolumineszcens reakció következtében, így másodpercek alatt információt ad a szennyezettség mértékéről.

 UltraSnap™ | ATP felületi teszt

Az UltraSnap felületi ATP teszt felhasználóbarát, minden-az-egyben típusú ATP ellenőrző eszköz. A ceruza méretű teszt könnyen használható, kicsi és környezetbarát. Az UltraSnap mind érzékenységében mind megbízhatóságában megfelelő biztonságot nyújt számos alkalmazás számára.

A tisztasági szint jelentős mértékben növekedni fog

Kimutatták, hogy miután egy-egy intézményben bevezették a tisztaság-ellenőrzési rendszereket, a tisztasági protokollok betartása 40%-ról 82%-ra nőtt. Mivel a takarításra elkülönített költségvetés mintegy 90%-át teszi ki a munkaerő-ráfordítás, fontos hogy a munkát a lehető legalaposabban és helyes metodikával végezzék.


Endoszkópok tisztaságának monitorozása a megfelelő eszközökkel

Az endoszkópok nehezen tisztítható részeinek tisztaságát úgy lehet ellenőrizni, hogy a csövön keresztül steril vizet öblítenek át, majd az így kapott vízmintát tesztelik szennyeződésmaradványokra. Az AquaSnap egy olyan egyszerűen használható vízteszt, amely mindössze 15 másodperc alatt érzékeli a szerves szennyeződés jelenlétét.

EndoSwab

A Hygiena EndoSwab eszköze lehetővé teszi az endoszkópok és egyéb többször használatos diagnosztikai eszköz tisztaságának ellenőrzését. Az
eszköz egy abszorbens műanyaghab tampon, ami egy hosszú, rugalmas pálcához van rögzítve. Mintavétel után a tampon leválasztható és a felületi ATP tesztek segítségével vizsgálható a tisztítás után esetlegesen fennmaradó szennyeződés mértéke. Ellenőrzi egy felület tisztaságát, azonnali javító intézkedéseket téve lehetővé szükség esetén.

 A világ egyik kedvenc luminométere

Az új generációs tisztaság-ellenőrző és monitorozó EnSURE Touch összegyűjti, elemzi az adatokat és jelentéseket készít annak érdekében, hogy igazolja a tisztasági szintet és fertőzés-megelőzés hatékonyságát. A luminométer tervezése során arra törekedtek, hogy alkalmazkodjon munkaterület igényeihez. Megfelel az ISO szabványoknak, a helyszíni mérések révén csökkenti a vizsgálatokra szánt költséget, és a HCCP-elvárásoknak megfelelő gondosságot biztosítja.

 

 

Minimális méret, maximális tartósság.

A SystemSURE Plus luminométert kényelmes, egykezes használatra tervezték, hogy minden felhasználó számára megkönnyítse a rendszer
használatát, valamint a menükben történő navigálást. Vékony kivitelezése ne tévessze meg, a SystemSURE Plus nem köt kompromisszumot, ha a tartósságról van sz

  • Szélesség: 7.6 cm
  • Magasság: 17.8 cm
  • Mélység: 3 cm
  • Súly: 258 gramm

Kiváló minőség és megfizethetőség – bármilyen méretű büdzséhez

A Hygiena luminométerei a legkedvezőbb árú ATP-ellenőrző rendszerek a piacon. Kiváló minőséggel és szolgáltatásokkal, szabadalmaztatott technológiával és egyedi formatervezéssel alkalmazzák felhasználóink.  A szolgáltatást úgy maximalizáljuk, hogy közben a költségeket alacsonyan tartjuk.

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUM: System SURE Plus egészségügy

Informatív videóink betekintést engednek az ATP tesztelésbe:

Találja meg a keresett terméket a legrövidebb úton

Shopping Cart