Felszín alatti vizek kezelésének és megőrzésének felügyelete

Posted in Hírek

Az 1970-ben Indiában létrehozott Central Ground Water Board (CGWB) egy olyan szervezet, melynek feladata az ország hatalmas felszín alatti vízkészleteinek vizsgálata, feltárása, fejlesztése, szabályozása, melyet öntözéshez, háztartási és ipari szükségletekhez valamit ivóvízként használnak fel.

Miért alapították meg a CGWB-t?

A CGWB-t azért alapították, hogy fejlesszék és terjesszék a technológiát, valamint, hogy figyelemmel kísérjék és végrehajtsák India felszín alatti vízkészleteinek fenntartható fejlődéssel és kezeléssel kapcsolatos nemzeti politikáját. Feladatik közé tartozik a feltárás, értékelés, megőrzés, bővítés, szennyezés elleni védelem és az elosztás a gazdasági és ökológiai hatékonyság és méltányosság elvei alapján.

Mi a CGWB szerepe?

A CGWB egy multidiszciplináris tudományos szervezet, amely hidrogeológusokból, geofizikusokból, vegyészekből, hidrológusokból, hidrometeorológusokból és mérnökökből áll. Elsődleges feladata a makro- és mikroszintű talajvíz-gazdálkodási tanulmányok elkészítése, feltáró fúrási programok előkészítése, valamint a talajvízszint és a vízminőség figyelemmel kísérése a talajvíz-megfigyelő kúthálózaton keresztül.

A szakemberek speciális vizsgálatokat is végeznek a felszín alatti vizek különböző aspektusairól, például a felszín alatti vizek kimerüléséről, a tengervíz bejutásáról, a felszín alatti vizek szennyeződéséről, a felszíni és felszín alatti vizek együttes felhasználásáról, a vízháztartásról stb.

Víztesztelés és ennek fontossága

A víz elemzése során többféle vizsgálati módszert használnak annak biztosítására, hogy a vizsgált vízminta minősége megfelel az alkalmazásának, felhasználásának szükséges szintnek.

Az általános vízvizsgálati eljárások közé tartozik a hőmérséklet-teszt, a klorid-teszt, a sótartalom-, valamint és az oldott oxigén vizsgálat. Az vizsgálatokat a víz különböző felhasználási pontjain vizsgálják, például figyelik a környezeti vízminőséget, a szennyvizet, a tisztítatlan vizet, a tisztított vizet és az ipari felhasználásra szánt vizet.

A teszteket különböző műszerekkel végzik, például pH-mérővel, vezetőképesség-mérővel, oldott oxigén vizsgáló kittel, automata pipettával. A vízminőség-tesztelés folyamatának egy fordulópontja lehet az E-Büretta használata. Ezek a fejlett műszerek a víztesztelés folyamatát új pontossági szintre emelik. Az E-büretták kiiktatják a manuális hibákat, így garantálva a teljes biztonságot.

A Microlit E-Büretta kifogástalan teljesítményét CGWB több szervezete is felismerte melyek Gujaratban, Karantakában, Nyugat-Bengálban, Pandzsábban és több más helyen találhatók.

Teljesítménye a funkcionalitás és a kialakítás tökéletes kombinációjának tulajdonítható. A Microlit E-Büretta számos kifinomult és korszerű funkcióval rendelkezik: például motorvezérelt dugattyú mozgatással, érintőképernyős vezérlőpanellel, grafikus felhasználói felülettel (GUI), és 3 kalibrált előre beállított sebességgel a rendkívül pontos titrálások érdekében. Az E-Büretta fényévekkel felülmúlja az üvegbürettákat, sőt a digitális bürettákat is.

 

Hogyan segíti az E-Büretta a CGWB munkáját?

A CGWB a Microlit E-Büretta segítségével határozza meg a talajvíz keménységét, lúgosságát, kloridszintjét és kalciumtartalmát. Ezen szintek vizsgálata és elfogadható tartományom belüli tartása elengedhetetlen a víz felhasználása érdekében.

A megnövekedett szint káros lehet az ember, a növény- és állatvilág számára egyaránt, de gondot jelenthet más alkalmazási területeken is.

  • A vízben oldott kalcium (Ca) és magnézium (Mg) mennyisége határozza meg annak keménységét. A kemény víz szappannal vagy mosószerekkel kombinálva ragadós maradványokat hagyhat az edények és néha a test felszínén.
  • A lúgosság a víz savasság-semlegesítő képességének mértéke. A talaj és a kőzet határozza meg a természetes víz lúgosságát. A természetes lúgosságot elsősorban karbonátot, bikarbonátot és hidroxidot tartalmazó kőzetek okozzák.
  • A klorid gyakori elem a természetes vízben. A magas kloridszint korrodálhatja a fémeket és hatással lehet az ételek ízére.

 

A CGWB E-Bürettára váltott az üveg bürettáról

Az E-Büretta alkalmazása előtt a CGWB üveg bürettákat használt. A redundáns technológia miatt az üvegbüretták által produkált eredmények nem voltak megbízhatóak. Az E-Büretta ezzel ellentétben egy fejlett folyadékkezelő eszköz, motorvezérelt dugattyúval, mely biztosítja a precíziót és a pontosságot. Felhasználóbarát és csökkenti az esélyét az emberi hibának azáltal, hogy több titrálási lépés is automatizált.

Találja meg a keresett terméket a legrövidebb úton

Shopping Cart