Ingyenes, szakmai webinárium – 2022. november 23.

Posted in Hírek

Kiemelten fontos témákat fog érinteni a Don Whitley Scientific által szervezett ingyenes webinárium, amelyet 2022. november 23-án, szerdán 9:00 – 11:00 óra között.

Az online esemény fókuszában a széklet mikrobiom transzplantáció és az emberi mikrobiom klinikai lehetőségei állnak.

Olyan neves intézmények képviselői tartanak előadást, mint a dél-ausztráliai BiomeBank, a hollandiai Mikrobiom Elemző és Terápiás Központ, és a barcelonai Klinikai Mikrobiológiai Tanszék.

Dr. Jannie G.E. Henderickx a Leideni Egyetemi Orvosi Központ Mikrobiom Elemző és Terápiás Központ kutatója, aki jelenlegi kutatásait az emberi mikrobiom klinikai lehetőségeit vizsgálja. A bioinformatikai oldalról közelíti meg az emberi mikrobiomot alkotó baktériumok és gombák ökológiáját, valamint funkcióit betegségek széles spektrumában.

Chelsea Bickley, a BiomeBank munkatársa fiatal kora óta elkötelezett a tudományos terület iránt. 2010-ben az Adelaide-i Flinders Egyetemen fejezte be tanulmányait biokémia szakon. Néhány évvel később ismerkedett meg a BiomeBank egyik alapítójával, Sam Costello-val, aki bevonta a fekélyes vastagbélgyulladás kezelését vizsgáló FMT doktorijának laboratóriumi munkálataiba, két évvel ezelőtt pedig csatlakozott a BiomeBank csapatához.

A székletfeldolgozás aktuális protokolljának optimalizálásán dolgozik Dr. Andrea Aira Gómez. A spanyol mikrobiológus, orvosi PhD-val is rendelkezik, tapasztalatot szerzett az FMT megvalósításáról klinikai környezetben – beleértve a székletdonor kiválasztást, a mintafeldolgozást és a székletbank kezelését.

A 2 órás online eseményre IDE kattintva lehet regisztrálni.

Találja meg a keresett terméket a legrövidebb úton

Shopping Cart