Tökéletes klíma a nemes borokért

Posted in Hírek

Ha borról van szó, szinte mindent meghatároz a megfelelő hőmérséklet. Gondoljunk csak bele: a szőlő tökéletes érésén, a borkészítés érlelési folyamatán át egészen a kész bor kiegyensúlyozott tárolásáig a hőmérsékletnek hatalmas szerepe van, hiszen ez határozza meg a bor ízét és aromáját.

A hőmérséklet emelkedésével megnő a bor molekuláinak kinetikus energiája, ami gyorsítja az öregedési folyamatot, és így a minőség romlásához vezet. Ezért javasolt a bort hosszabb idejű tároláskor +10 °C és +12 °C közötti hőmérsékleten tartani, mindezt állandó hőmérsékleten, hiszen a hőfokingadozások rontják a bor minőségét. Abban pedig, hogy mennyire ízlik egy bor, meghatározó szerepe van, hogy milyen hőmérsékleten fogyasztják.

A Liebherr Vinidor típusú bortemperáló szekrényei hihetetlen rugalmasságot kínálnak: egyetlen készülékben egyesítik a tároló és a több hőmérsékleti zónás készülékek minden előnyét. A típuscsalád készülékeit két vagy három hőmérsékleti zónával szállítjuk, ahol a zónák hőmérsékletét egyedileg be lehet állítani +5°C és +20°C között a kívánt értékre. Így a három hőmérsékleti zónás készülékben egyszerre lehet a saját optimális szervírozási hőmérsékletén tárolni a vörösbort, a fehérbort és a pezsgőt. A Vinidor típusú borhűtők a hosszabb idejű tároláshoz is tökéletes klímát nyújtanak. A hőmérsékleti zónák változatos mérete és teljes körűen beállítható hőfokszabályzása révén ezek a készülékek lényegében bármilyen borgyűjteményhez alkalmasak lehetnek.

Sőt, elérhetők borklíma készülékek is, amelyek a borospincékhez hasonló körülményeket biztosítanak. Ideális választást jelentenek akár a hosszabb idejű tároláshoz, akár akkor, ha nagy borkészleteket kell mindig a tökéletes szervírozási hőmérsékleten tartani. A +5°C és +20°C közötti megfelelő értékre beállított hőmérséklet állandó és a készülékben mindenhol egyenletes.

Találja meg a keresett terméket a legrövidebb úton

Shopping Cart